Okei, så første punkt som kanskje er relevant å nevne her:

Jeg er selv transkvinne. 

Jeg har også spilt fotball på ganske høyt nivå med menn hvor jeg fikk spilt for KFUM sitt A-lag når jeg var 16/17.

Jeg gikk gjennom puberteten og kom ut som transkvinne først når jeg var voksen. 

Det vil si at jeg gikk gjennom pubertet som gutt (dessverre).

Grunnen til at jeg nevner dette er at det gir meg visse fordeler, rent idrettsmessig, å ha gått gjennom en mannlig pubertet. 

Jeg er sannsynligvis noe høyere og sterkere, enn jeg kanskje hadde vært om jeg var født biologisk kvinne. 

Dette burde for meg gjøre det selvfølgelig at jeg ikke burde ha muligheten til å delta i profesjonell idrett med biologisk fødte kvinner.

Puberteten jeg gikk gjennom når jeg var ung blir jo som en slags form for doping, og er utrolig urettferdig ovenfor alle biologisk født kvinner som har gått gjennom kvinnelig pubertet.

Ikke bare er det på grunn av disse årsakene helt feil å la transkvinner konkurrere med vanlige kvinner, men jeg syns også det er utrolig respektløst av noen transkvinner og i det hele tatt la seg selv tørre å delta sammen med biologisk fødte kvinner.

Å ta fra biologisk fødte kvinner muligheten til å konkurrere med kvinner som er på et rettferdig nivå med dem rent fysisk er ikke riktig. At vi i det hele tatt diskuterer det og at ikke idrettsinstitusjoner aktivt går ut og lager klare regler mot det er enda dummere. 

Personlig har jeg etter jeg kom ut holdt meg helt unna å spille på et kvinnelag i fotball etter jeg kom ut, selv om jeg syns det er kjipt at jeg nå ikke hører til ordentlig noe sted lenger innenfor idretten. Jeg har holdt meg unna og syns alle transkvinner bør gjøre det samme, da jeg ikke har lyst til å tre inn i en arena hvor jeg på mange måter ikke hører hjemme. 

Nå må jeg si at jeg er hundre prosent for at man skal akseptere transkvinner og behandle dem med respekt, men idretten er en egen greie. Her burde det vært 100% innlysende at transkvinner ikke hører hjemme – uansett om de har gått gjennom mannlig pubertet eller ikke.

Om det skulle gjøre meg upopulær hos LGBTQ+ aktivistene så får det så være. Personlig syns jeg det er bare utrolig dumt at noen transkvinner tør delta i profesjonell idrett med kvinnene, da det naturlig nok brygger opp til mye hat mot transpersoner og transkvinner – en gruppe som allerede er hatet nok fra før av.

I tillegg er det bare ødeleggende for arbeidet som daglig gjøres for å skape aksept hos folk flest for transpersoner.

Ha en fin uke <3